Speedy Bilservice Jönköping

Speedy Bilservice Jönköping - Sveriges mest omtyckta bilverkstad kedja enligt reco.se

Gör ditt oljebyte till ett lägre pris, besök oss på Bangårdsgatan 4. Vi servar och reparerar både nya och gamla bilmärken. En bilverkstad utöver det vanliga. Vi utför allt inom bilservice så som Grundservice Hjulinställning Broms Svets Koppling Växellåda AC Motor Batteri Startmotor Oljeservice Avgassystem Stötdämpare Generator Däck Fälg Montering BalanseringMotorbyte Kamrem Växellådsbyte och vi besiktar även din bil m.m

Speedy Bilservice Jönköping är en stolt sponsor till fotbollsklubben Ekhagens IF #ekhagensif

Antal verkstäder anslutna till Speedy Bilservice Bilverkstadskedja är i dagsläget 40 stycken år 2021. Speedy har flest verkstäder i Stockholm Skåne och Göteborg. Gå in på reco.se och sök på Speedy så ser ni våra goda betyg, hela 4,7 av 5 möjliga ca. 18000 rekommendationer. Speedy Bilservice - Sveriges mest omtyckta bilverkstadskedja

Boka din service hos oss

Drop in i mån av tid

Ring vår verkstad på: 036-291 30 00

  • Speedy Bilservice Jönköping
  • Är en GODKÄND BILVERKSTAD
  • Snabb service medan du väntar
  • Flexibla tider, Drop in
  • Privärt, jämför oss gärna
  • 3-års garanti på utfört arbete och reservdelar
  • Stämpel i serviceboken
  • Du får alltid ett pris innan arbetet utförs
  • Trevligt väntrum med gott kaffe / godis och lekplats för barnen
  • Shopping medan du väntar? ÖoB är precis mitt emot oss, Arken Zoo i samma byggnad. Bilprovningen.

Oljeservice

Att byta olja regelbundet och enligt rekommendationerna är det bästa sättet att förlänga livslängden på bilens motor. Oljans syfte är att smörja motorn och förhindra snabbt motorslitage. På så sätt är regelbundna oljebyten viktiga åtgärder som du kan göra för din bil. En viktig fördel med regelbundna oljebyten är att ny olja renar och smörjer motorn vilket minskar bensinförbrukningen och utsläppen. Rekommendation för ett oljebyt är en gång per år eller per 1000 mil. Har bilen för lite olja så gör friktionen att värmen blir för hög och det finns risk för motorhaveri. Äldre olja ökar också halten av metallartiklar och förbränningsrester från bränslet. Detta påverkar i sin tur motorns slitage.

Oljepluggen skruvas ur och gammal olja samlas upp i en oljebehållare som sedan tas om hand i vår miljöstation för farliga avfall. Vi gör alltid en kontroll av oljefiltrets gummitätning så att den inte fastnat på motorn. När nytt oljefilter monterats och den gamla oljan runnit i behållaren så kontrollerar vi oljepluggens tätning och byter denna vid behov. Vi fyller på ny olja i motorn och kontrollerar oljenivån sedan startar vi motorn och kollar att oljetrycket normaliserats och kontrollampan slocknat.

Hos Speedy Bilservice Jönköping går arbetet med oljebytet väldigt snabbt och arbetet tar ca. 20-30 min, vi använder endast högkvalitativa oljor. Boka ditt oljebyte / grundservice så förlänger du motorns liv.

Broms

Bromsarna är en av bilens viktigaste säkerhetsfunktioner. Att bilens bromsar fungerar som de bör är en väldigt bra förutsättning för trafiksäkerheten. En gång om året bör man kontrollera bromsarnas skick. Hör du missljud, tjutande eller skrapande oljud när du trycker på bromspedalen Ja då ska du in till din närmaste Speedy verkstad för en översyn. Det behöver inte vara så att du ska byta bromsarna utan det kanske bara behövs en smörjning på grund av rost eller saltbeläggning.

Om Bromsar: Det finns några olika typer av broms, till exempel skivbroms eller trumbroms. På dagens personbilar så är skivbromsar vanligast.

Vad händer när du trycker på bromspedalen? Med skivbroms så överförs kraften från bromspedalen och huvudbromscylindern till hjulets bromscylinder och bromsbeläggen pressas mot skivan. Har du trumbroms så pressas bromsbackarna ut mot en bromstrumma. Personbilen har hydrauliskt bromssystem för färdbromsen / fotbromsen. Tunga fordon har pneumatiskt bromssystem eftersom de annars skulle överhetta bromsvätskan. Bromsvätska består oftast av silikon eller mineralolja bas. När du bara ska byta bromsbelägg så är det en liten arbetskostnad och tiden brukar ligga mellan 20-35 min. Livslängen på dina bromsar bestäms mestadels av den personliga körstilen och på hur bilen används. Väldigt viktigt med kontroll av bromsarna, varmt välkommen till våra kunniga bilmekaniker på Speedy Bilservice Jönköping.

SPEEDY BILSERVICE JÖNKÖPING

Bildelar köps in från MECA / MEKONOMEN och/eller originaltillverkarna.

Registreringsbesiktning och ursprungskontroll

Behöver du hjälp med din privatimporterade bil så löser vi det mesta som har med regstreringsbesiktning att göra, vi hjälper även till med ursprungskontroll i den mån du behöver. Registreringsbesiktning utför vi på Bilprovningen i Jönköping elller Carspect på Ekhagen. Har du en USA import så hjälper vi dig hela vägen med att säkerställa bilen för den svenska marknaden och reg. besiktar bilen med godkända blinkers, sidoblinkers, framlyktor och baklyktor.

Styling / Tuning

Vi utför det mesta inom bilstyling och tuning, du är välkommen att kontakta oss för en offert via e-post: jonkoping@speedybilservice.seeller ring 036-291 30 00 så garanterar vi att din bil kommer att se frän ut inför sommarens bilträffar. Vi stylar bilen till max gränsen, bara din fantasi sätter gränserna. Skicka din förfrågan innan Bilsport Performance & Custom Motor Show öppnar sommarsäsongen. Påskhelgen är oftast startskottet för sommarsäsongen inom styling & tuning. Vi samarbetar med flera av de kända styling webbutikerna som finns. SCStyling är en av våra samarbetspartners.

AC SERVICE

WHEELZONE AB - SPEEDY BILSERVICE JÖNKÖPING är certifierat företag för installation, service och underhåll av mobil luftkonditioneringsutrustning i fordon enligt Förordning om fluorerade växthusgaser SFS 2016:1128

AC Felsökning 995:-

AC Evakuering, Fyllning och spårmedel - 2495:-

AC Felsökning, Evakuering, Fyllning och spårmedel - 3490:-

Ring och boka in din AC Service innan värmeböljan slår till, du når oss lättast på 036-291 30 00

R134A R1234

Vi servar och fyller på Air-Condition System så att du slipper svettas i bilen under de varma sommarmånaderna. Boka din tid innan semesterruschen så att kylan i bilen är bekväm.

To Top